Curcumin forbedrer hukommelse og humør

Dagligt forbrug af en bestemt form for curcumin – stoffet, der giver indisk karry sin lyse farve – forbedrer hukommelse og humør hos mennesker med mildt aldersrelateret hukommelsestab ifølge resultater af en undersøgelse foretaget af UCLA forskere.

Forskningen, som blev offentliggjort 19 jan. i American Journal of Geriatric Psychiatry, undersøgte virkningerne af et let absorberende curcumin-supplement på hukommelsen hos mennesker uden demens, såvel som curcumins potentielle påvirkning af de mikroskopiske forandringer i hjernen hos mennesker med Alzheimers sygdom.

Curcumin, der er det aktive stof i gurkemeje, har tidligere vist sig at have antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber i laboratorieundersøgelser. Det er også blevet foreslået som en mulig grund til at de ældre i Indien, hvor curcumin er en fast del af kosten, har en lavere forekomst af Alzheimers sygdom og bedre kognitiv evne.

“Præcis hvordan curcumin virker på hukommelsen er ikke sikkert, men det kan skyldes dets evne til at reducere inflammation i hjernen, som har været forbundet med både Alzheimers sygdom og alvorlig depression,” siger Dr. Gary Small, direktør for geriatrisk psykiatri hos UCLA’s Longevity Center og afdelingen for geriatrisk psykiatri hos Semel Institute for Neuroscience and Human Behavior hos UCLA og studiens første forfatter.

Det dobbeltblindet, placebokontrollerede studie involverede 40 voksne i alderen 50 og 90 år, der havde milde hukommelsesproblemer. Deltagerne blev tilfældigt udvalgt til at modtage enten placebo eller 90 mg curcumin to gange dagligt i 18 måneder.

Alle 40 forsøgspersoner modtog standardiserede kognitive vurderinger i starten af ​​studiet og med seks måneders intervaller og overvågning af curcuminniveauer i deres blod ved studiestart og efter 18 måneder. 30 af de frivillige gennemgik PET-scanninger for at bestemme niveauerne af amyloid og tau-protein i deres hjerner ved studiestart og efter 18 måneder.

De mennesker, der tog curcumin, oplevede betydelige forbedringer i deres hukommelse og opmærksomheds-evner, mens de personer, der fik placebo ikke oplevede samme forbedringer, siger Small. I hukommelsestest blev de personer, der fik curcumin, forbedret deres resultater med 28 procent i løbet af 18 måneder. De, der tog curcumin, havde også milde forbedringer i humør, og deres PET-scanninger af hjenen viste signifikant færre amyloid- og tau-signaler i amygdala og hypothalamus end dem, der tog placebo.

Amygdala og hypothalamus er regioner i hjernen, der styrer flere hukommelses- og følelsesmæssige funktioner.

Forskerne planlægger at gennemføre en opfølgende undersøgelse med et større antal mennesker. Denne undersøgelse vil omfatte nogle mennesker med mild depression, så forskerne kan undersøge, om curcumin også har antidepressive virkninger. Den større undersøgelse vil også give dem mulighed for at analysere, om curcumins hukommelsesfremmende effekter varierer afhængigt af folks genetiske risiko for Alzheimers, deres alder eller omfanget af deres kognitive problemer.

“Disse resultater tyder på, at curcumin kan give kognitive fordele” siger Small.

Kilder:
https://www.sciencedaily.com

Vi er meget glade for, at du læser med på vores blog. Hvis du løbende vil informeres, om hvad der sker på bloggen så meld dig til vores nyhedsbrev.

Dette indlæg er lavet af Kasper Valentin.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *