Interview med den cyklende babyzoneterapeut Helle Munk

Denne gang har vi talt med babyzoneterapeut Helle Munk, der lever af at give spædbørn, babyer og små børn zoneterapi. Helle har droppet klinikken og driver i dag en mobil-zoneterapi-virksomhed for de små. På sin cykel kommer hun hjem til de små i deres trygge omgivelser i Københavns kommune og på Frederiksberg. Stress-a er navnet på Helles virksomhed.

Hvorfor har du valgt at arbejde med zoneterapi?

Mit hjerte banker for at gøre en positiv forskel for de helt små – både spædbørn, babyer og børn, med zoneterapi. Jeg har både blik for de børn der bøvler med maven og dem der ønsker et forebyggelsesboost.

Før jeg begyndte at cykle rundt havde jeg klinik i over fem år. Men jeg må erkende, at jeg trives meget bedre med at komme hjem til børnene og deres forældre i deres trygge og kendte omgivelser. Derudover passer det mig godt, at få en gang frisk luft mellem behandlingerne, når jeg på min cykel kører fra sted til sted.

Hvis du havde spurgt mig som ung hvad jeg ville leve af i dag, så kunne jeg godt have fortalt dig, at jeg ville være selvstændig. Men tilbage i gymnasiet drømte jeg om at have min egen garnforretning og det er godt nok en lidt anden målgruppe.

Babyzoneterapeut Helle munk giver Nora zoneterapi mod mavekneb

Babyzoneterapeut Helle munk giver Nora zoneterapi mod mavekneb

Hvilke behandlingsformer arbejder du mest med?

Zoneterapi til babyer. Det har været min niche siden februar 2010. I dag kommer mine kunder mere eller mindre af sig selv, fordi det går fra mund til mund, at jeg kan noget med babyer og deres fødder. Det er typisk en af forældrene, der kontakter mig, enten på sms eller mail.

Hovedparten af mine babyer døjer med ondt i maven. Det er det mange kender som mavekneb, fordøjelsesproblemer eller ligefrem forstoppelse.

Mange af de små børn har også svært ved at finde ro og nogle har problemer med søvnen. Søvnproblemer kan være både nat og dag og jeg ved af erfaring det slider meget på en lille familie, når babyen ikke kan eller vil sove.

Hvilke type kunder kommer typisk til din klinik?

Klinikken har jeg, som nævnt, for længst droppet. Jeg adskiller mig fra de fleste zoneterapeuter ved at være mobil. Jeg kommer cyklende hjem til spædbørn, babyer og mindre børn på Frederiksberg og i Københavns kommune.

Selv om jeg typisk bliver kontaktet af mor eller far, så hænder det også, at det er en mormor eller farmor, der tager initiativ til at kontakte mig – det synes jeg altid er lidt rørende, for det siger noget om at et lille barn har mange der vil det bedste for det.

Mine kunder er typisk under et år eller mange gange endda under et halvt år gamle. Men af og til giver jeg også zoneterapi til små børn som går i vuggestue eller børnehave. De lidt større små børn skal måske have styrket immunforsvaret eller har problemer med fordøjelsen, ørerne, søvnen, non stop forkølelser eller eksem.

Hvordan efteruddanner du dig?

Jeg holder løbende øje med relevante artikler, foredrag og kurser og har eksempelvis gennemført instruktionskursus i babymassage.

Jeg skriver også blogindlæg – gerne med input fra andre faggrupper. Mine blogindlæg finder du indtil videre på min-mave.dk, BabyBusiness.dk, Barneguiden.dk og på BabyZoneterapi.dk

Er du i netværk med andre behandlere?

For mig er det vigtigt hele tiden at følge med i, hvad der sker og lære nyt. På den måde udvider jeg min værktøjskasse og har mere viden og erfaring at øse af til trætte forældre.

Jeg er medlem af FDZ, Forenede Danske Zoneterapeuter. Jeg er det der hedder RAB godkendt. Det betyder, at jeg er Registreret Alternativ Behandler. Det er et krav fra Sygeforsikringen ”danmark” og fra forsikringsselskaber, hvis de skal yde tilskud.

Derudover deltager jeg i relevante kurser, foredrag og seminarer, så jeg altid er med på hvad der sker inden for mit fagfelt. Jeg har også indgået flere uformelle samarbejder med andre behandlere – det er en god måde for mig at give min viden videre på og selv hente inspiration og lære nyt.

Hvordan opdagede du BetterWing?

Stress-a var med i SearchCare som var forløberen for BetterWing. Så jeg har været med fra starten af. Betterwing er en god portal, da den samler behandlere på tværs af faggrænser og vi på den måde kan lade os inspirere af hinanden. Det er også smart for kunden, der skal finde en behandler – at de kan søge på kryds og tværs og se hvad der passer bedst til deres behov.

Arbejder du med forløb i forhold til dine klienter?

Mine kunder har valget mellem at købe enten én behandling eller tre behandlinger. Langt hovedparten køber tre behandlinger. Jeg har valgt det er tre behandlinger, for senest efter den tredje behandling skal forældrene kunne mærke forskel på barnet. Det kan de også som regel og så vælger mange at købe flere behandlinger, fordi det er en stor lettelse og glæde, at se ens barn i bedre trivsel.

Hvilke problemer har de klienter der kommer til dig typisk?

Nu er det spædbørn, babyer og små børn der er min målgruppe og derfor er det deres forældre, der forklarer mig, hvilke problemer de har.

Tidligere havde mange spædbørn kolik. I dag vil jeg mene, at forældrene reagerer lang tid før, at en babys tilstand kan kaldes for kolik. Det er sjældent, at jeg har babyer der har skreget tre timer i træk, tre dage om ugen, i tre uger – det der er definitionen på kolik.

Mange af de helt spæde babyer bøvler med mavekneb og mavekneb ser jeg som noget, der kan udvikle sig til kolik, hvis der ikke bliver taget hånd om det. Mavekneben giver sig typisk til udtryk ved, at spædbarnet trækker benene op under sig, vrider sig, klynker eller skriger, bliver rød i hovedet, knytter hænderne og maven bliver helt hård.

Fordøjelsesproblemer er desværre også meget hyppige hos de små. Hvis en baby bliver ammet fuldt ud, er det ifølge mange læger helt i orden, at babyen kun har afføring hver 14 dag. Men det kan godt gøre ondt kun at skulle af med det hver 14 dag og heldigvis kontakter mange forældre mig lang tid før, der er gået to uger.

Endelig er der babyer der har en uforklarlig uro, tænder på vej, eksem, ører der driller, svagt immunforsvar eller noget helt andet hvor forældrene hellere vil gøre noget naturligt for barnet end fylde det med medicin, der ofte blot dæmper symptomerne og ikke fjerner selve årsagen.

Har du et godt råd til andre vedrørende sundhed?

Mine babyzoneterapibehandlinger kombinerer jeg ofte med andre gode råd til forældrene.

Et af mine allerbedste råd er at tage dybe vejrtrækninger. Dybe vejrtrækninger er et meget effektivt værktøj, vi alle konstant har med os. Når mor eller far er bevidste om deres vejrtrækning, kan det alene være med til at tage toppen af gråden hos den lille, da mor eller far udstråler ”jeg har styr på det”.

Generelt vil jeg sige, at de gode råd altid afhænger af barnets problemer og altid skal målrettes den enkelte lille. Men det sker ofte jeg anbefaler at kombinere zoneterapi med andre behandlingsformer som osteopati, kraniosakralterapi eller kiropraktik.

Hvis det er ørebørn, så anbefaler jeg altid forældrene bogen ”Hjælp dit ørebarn” af Per Bennicke og Maianne Fjordgård. Bogen kan lånes på biblioteket eller købes.

For mig handler gode råd altid om at spørge ind til, hvad den enkelte har brug for råd om. Hvis det er et emne, hvor min erfaring er begrænset, så trækker jeg på mit netværk – så kunden får det bedste og mest optimale svar.

Helle er oprettet på BetterWing, og du kan se hendes profil her – Baby Zoneterapeut Helle Munk fra Stress-a.dk

1000 tak fordi du læste med på vores blog, vi håber, at du fandt interviewet interessant. Læs endelig andre indlæg her på bloggen og tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få flere nyheder.

Dette blogindlæg var forfattet af Jesper Holme.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *