Tang kan hjælpe med at bekæmpe fødevareallergi

I mange asiatiske lande har tang længe været et dagligt syn i maden og har for nylig også vundet indpas i USA som et sundt alternativ til chips. De spiselige alger, der falder i kategorien af tang, har et lavt kalorieindhold og er fyldt med næringsstoffer. Desuden har forskere nu fundet ud af, at en type af rødalger kan modvirke fødevareallergi. Forskerne rapporterer om deres resultater i mus i ACS ‘Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Rødalger

Rødalger er en gruppe af alger, der hører under planteriget. De fleste rødalger vokser i havet på sten, klipper eller på andre alger.

Fødevareallergi er et stort globalt sundheds problem, der kan være livstruende i nogle tilfælde. En undersøgelse fra 2014, foretaget af forskere fra Mount Sinai Hospital, vurderer at allergien påvirker omkring 8 procent af børn og fem procent af de voksne på verdensplan. Hos mennesker, der er allergiske, vil visse fødevarer sætte gang i en kæde af reaktioner fra immunsystemet, der fører til symptomer som nældefeber, hvæsende vejrtrækning og svimmelhed – og i de værste tilfælde, anafylaktisk shock. Tidligere forskning har antydet, at visse tangarter indeholder polysaccharider med anti-astmatiske og anti-allergiske virkninger. Men ingen havde undersøgt om molekylerne i Gracilaria lemaneiformis, en gruppe af røde alger, kunne have lignende egenskaber. Det ville forskerne derfor undersøge.

Forskerne isolerede polysaccharider fra G. lemaneiformis og gav dem til en gruppe af mus der var følsomme over for tropomyosin, et protein, som er et kraftigt skaldyrs allergen. En anden gruppe mus, der også var følsomme over for tropomyosin, fik ikke polysacchariderne. Efter begge grupper fik allergenet, blev allergisymptomerne hos de behandlede mus reduceret i forhold til de ubehandlede mus. Yderligere studier af polysaccharider fra G. lemaneiformis skal hjælpe med at få en bedre forståelse af fødevareallergi og forebyggelse, fortæller forskerne.

Kilde:
http://www.medicalnewstoday.com/

Vi er meget glade for, at du læser med på vores blog. Hvis du løbende vil informeres, om hvad der sker på bloggen så meld dig til vores nyhedsbrev.

Dette indlæg er lavet af Kasper Valentin.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

En tanke om "Tang kan hjælpe med at bekæmpe fødevareallergi"

  1. Som Berry.En forhandler har jeg mange kunder som tager Yumi ( en gel med Fucoidan, et polysacharid fra Brun havtang ) for at komme af med smerter i led ved ledgigt og gigt. Som en ekstra bonus opdager mange at de oven i købet kommer af med allergier på grund af dets udrensende effekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *