Interview med Vibeke Sandbæk om Farveterapi

BetterWing bringer her et interview med Vibeke Sandbæk fra Klinik V.I.B.E., der ud over at arbejde med zoneterapi og akupunktur også arbejder med farveterapi. Men hvad er farveterapi, hvordan virker farveterapi, hvad hjælper det imod og hvorfor har Vibeke valgt at arbejde med farveterapi? Bliv klogere her.

Vibeke Sandbæk

Vibeke Sandbæk arbejder bl.a. med farveterapi i sin klinik.

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund?
Jeg er indehaver af Klinik V.I.B.E. i Fredericia og arbejder som holistisk behandler med 2 platforme; en fysisk og en psyko-spirituel. Oprindelig er jeg uddannet sygeplejerske, men har også altid været tiltrukket af Østens visdom. Derfor er jeg sideløbende blevet uddannet zoneterapeut og akupunktør. I 2006 stoppede min sygeplejekarrierer for i stedet at blive selvstændig med egen klinik – Klinik V.I.B.E.

På det psyko-spirituelle område har jeg flere års erfaring med clairvoyance (som jeg senere fandt ud af var en fødselsgave), energiformidling og tarotkort. Senest er jeg blevet uddannet – spirituel farve coach.

Hvorfor har du valgt at arbejde med farver?
Grunden til jeg i dag har valgt at arbejde med Farver er flere.. Aller første gang jeg beskæftigede mig med farver, var da mine børn var helt små tilbage i 1991. Jeg er sådan et menneske, der guides let af min intuition og uden anden grund begyndte jeg at søge omkring farver og stødte på 2 modne terapeuter, som kunne hjælpe mig videre. I en årrække brugte jeg autodidakt farvebade til mine børn, når de f. eks trængte til ro og balance, men som de blev ældre gled det langsomt i baggrunden og faktisk ”glemt”… Pludselig i sommeren 2013 under en ferie kom farven gul ”så at sige flyvende ind i min bevidsthed”- og faktisk forstod jeg ingenting. Så da jeg kom hjem søgte jeg under farveterapi og fandt så min kommende læremester Lene Bjerregaard i Århus. Dette blev nu starten til 1,5 års fantastisk rejse i Farvernes Univers og langsomt genhuskede jeg min gamle farve-viden.

Jeg har valgt Farverne til igen, fordi de er healende for vores krop og sjæls velbefindende. Vi kender det jo fra de farveindtryk og den indre ro og friskhed, det giver, når vi f.eks går i skoven eller ved vandet. Jeg opfatter simpelthen Farverne, som “GRATIS GAVER” til os alle. Vi bruger dem jo bevidst og ubevidst i dagligdagen i både tøj og interiør mm. Og mit ønske er at gøre mine kunder – ja så at sige Verden opmærksom på Farvernes Fantastiske Univers og hvordan vi med viden og indsigt kan bruge dem terapeutisk for os selv i hverdagen – til større harmoni og velvære. Først og fremmest har jeg valgt at arbejde med Farver terapeutisk, fordi de for mig rummer en nøgle til at få vores følelser op fra underbevidstheden således, at vi med ny indsigt får mulighed for at være “VORES EGEN BEDSTE VEN “. Vores farvevalg reflekterer nemlig vores indre tilstand.

Hvordan og hvorfor virker behandling med farver?
Farver er elektromagnetiske bølger eller partikler, som opfanges af vores syn og hud. Øjnene og huden har særlige sansereseptorer til at kunne opfange en given Farves vibration. Denne vibration sendes ganske pr. automatik via vores nervesystem til hjernen og så at sige ”farver vores humør og velbefindende”, det synes jeg simpelthen er SÅ genialt – og så er det jo som sagt helt gratis :0)

Derfor er det også af stor betydning, hvordan jeg f. eks vejleder mine kunder i klinikken i fht. Farvevalg i tøj – især, hvad man bærer aller inderst på huden og hvordan Farver kan være med til at fremme én i sin udviklingsproces.

En anden ting, som jeg også synes er unik er, at hjernen faktisk er ligeglad med om du fysisk ser på farven eller om jeg guider min kunde til at visualisere en specifik Farve under en session. For mig siger det noget om, hvor kraftfulde Farver er som værktøj! Og det er derfor, jeg så gerne vil formidle min viden til andre via f. eks workshop, foredrag eller behandling/healing.

Hvilke problemer har de klienter, der kommer til dig typisk, som får behandling med farveterapi?
I klinikken behandler jeg mange slags problematikker med Farveterapi – både fysiske og psykiske, alt efter kundens behov og ønske. Typisk bruger jeg mest Farveterapi, som en guidet healing ind i f.eks en smertetilstand eller en følelsesmæssig ubalance. Hver Farve har sin helt egen specifikke bølgelængde og egenskab og du vil opleve, det er din underbevidsthed, der fortæller din bevidsthed om dit aktuelle farvebehov under sessionen. Det sker simpelthen helt af sig selv. Min fornemmeste opgave er at være tovholder eller katalysator for Farvehealingen og til dette, bruger jeg min clairvoyance.

Min mest magiske oplevelse med Farvehealing i kombination med andre af Klinik V.I.B.E.`s behandlingstilbud kan ses på min hjemmeside www.klinikvibe.dk under – ” Behandlinger/De små mirakler”.

Hvilke tilstande kan behandling med farver afhjælpe?
Farveterapi er selvfølgelig ingen mirakelkur, men jeg gør altid mit bedste for at det måske kan ske..

Faktisk vil jeg vove den påstand, at alle tilstande kan have glæde af Farveterapi. Enten i form af den føromtalte guidede healing i samarbejde med kunden, mens han eller hun ligger på briksen, eller ved at deltage på min workshop ”FARVERNES FANTASTISKE UNIVERS”, hvor den enkelte kommer meget dybt ned i Farverne. Du lærer bl.a., hvem du er som farvepersonlighed og hvad det betyder for dig og du får teknikker til at finde din sjæls aktuelle farvebehov – et redskab du så sidenhen kan anvende, når du føler du er kommet ud af din indre balance.

Kan farveterapi anvendes til alle – børn/voksne?
Faktisk er der ingen alder for, hvem der kan anvende Farveterapi. Den yngste jeg har brugt farvehealing på er et barn på 5 år. Det eneste der er en forudsætning er, at du skal være villig og åben for at bruge din fantasi – resten sker af sig selv under sessionen. Jeg har på et tidspunkt arbejdet med Farveterapi til multihandicappede børn – det var helt fantastisk, hvordan de instinktivt kunne skelne mellem deres “elske og hade farver ” Læs gerne på hjemmesiden under de rullende “Kundeudtalelser” Farveterapi-konsultation af Gitte

Hvor kan man læse mere om farveterapi?
Den 21. september i år var jeg i Radio VLR med et interview omkr. Farveterapi – du kan høre indslaget her – Indslag fra Radio VLR. Du kan også læse mere ved at kigge under ”Behandlinger”.

Hvis du mangler oplysninger eller har lyst til at få en workshop for dig selv eller sammen med dine venner, så ring gerne. Du kan fange mig på 40 915 612.

Jeg håber artiklen giver blod på tanden for at lære meget mere om FARVERNES FANTASTIKSE UNIVERS..

Tak til Vibeke for dette interview. Vibeke er også oprettet på BetterWing, du kan se hendes profil her – Klinik V.I.B.E.

Vi er meget glade for, at du læser med på vores blog. Hvis du løbende vil informeres, om hvad der sker på bloggen så meld dig til vores nyhedsbrev.

Dette interview er lavet af Kasper Valentin.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *