Livet er ikke altid hvordan man har det, men mere hvordan man tar’ det.

Livet kan hurtigt ændre sig. Det oplevede Inge Vibeke Eskholm på egen krop, da hun pludselig blev ramt af sygdom. Med et positivt sind og viljen til ikke at give op fik hun kæmpet sig tilbage til livet.
Her er Inges historie.

Mit liv startede lidt brat. Jeg blev født for 58 år siden og anbragt på et spædbørnshjem. Her boede jeg i 3 år. Kosten var ikke sådan noget, man dengang gik så meget op i, så jeg småskrantede en del. Jeg var herefter så heldig, at jeg blev valgt af 2 kærlige mennesker midt i fyrrene, der ikke selv kunne få børn. Jeg havde fået et hjem. Desværre døde min adoptivmor, da jeg var 17 år, men min adoptivfar levede, til jeg var 38 år.

Her lærte jeg, at hvis man bare opfører sig rigtig godt og altid yder sit bedste, skal det hele nok gå. Så det øvede jeg mig rigtig meget i. Jeg har siden barnsben ofte haft ondt i maven, og har haft utallige mellemørebetændelser.

Jeg mødte ”manden i mit liv” og hans dejlige familie som 14 årig, og er i dag gift med ham. Sammen har vi 2 skønne børn, en søn og en datter.

Året 2008

Året 2008 i september var det år, jeg gik i gang med uddannelsen til akupunktør hos Anne Marie Vester, der er indehaver af Nordisk Institut for klassisk akupunktur.

Året 2008 blev desværre også det år, jeg kom til at betale lidt af prisen for min levevis.

Jeg var på mit job som udekørende socialpædagog, og syntes pludselig jeg fik det lidt mærkeligt. Jeg sad i min bil, og følte, jeg var ved at gå væk. Men vågnede op, og fik tilkaldt hjælp. Herefter kom lægeambulancen, der fik mig indlagt til observation for en blodprop i hjernen.

Desværre havde lægen ret. Jeg var ramt på min tale, og min venstre side ville slet ikke, som jeg ville. Når jeg skulle prøve at gå, rystede hele kroppen, og de fortalte mig, jeg i tilgift var ramt af ataksi.

Jeg blev indlagt til intensiv genoptræning på Brædstrup Sygehus. Her var jeg så heldig at møde flere kompetente faglige personer. De gav mig muligheden for at knokle, det bedste jeg havde lært. Ved udskrivelsessamtalen indformerede de mig om, at mit forløb ikke var typisk for en patient med blodprop. Jeg blev efter 1 måned udskrevet til daglig optræning. Jeg fik tilknyttet en dejlig talepædagog og efter ½ år, var jeg klar til at opstarte mit dejlige job som socialpædagog, først på deltid og siden hen optrapning til fuldtid.

Lars Sandrini, der er  indehaver af Acupuncture Shop, brugte lillejuleaftensdag  2008 på at indvie mig i Skalp Akupunktur. Desuden fik jeg andre gode fif. Jeg tog dette med mig hjem og omsatte det til praksis. Jeg var nu kommet nærmere mit mål.

Det eneste mén jeg døjede en del med var styringen af min venstre side. Men mit held tilsmilede mig igen, da jeg var under uddannelse hos Anne Marie Vester. Vi var kommet til auriculo medicinen i 2009. Her blev vi undervist af en af de ypperste indenfor dette felt: Raphael Nogier, (R.N) Jeg blev den dag udvalgt til behandling. (R.N) fandt 1. ribbens syndrom, og behandlede mig for dette, og jeg fik nogle øvelser, jeg selv skulle lave derhjemme. Jeg havde nu selv lært så meget, at jeg var i stand til at behandle mig selv efter Anne Marie Vester’s vejledninger. I dag kan jeg danse.

Røde plamager på kroppen

I 2009 begyndte Inge at udvikle røde plamager

I maj 2009 fik jeg nogle røde plamager på min ryg. Anne Marie Vester mente, det kunne ligne candida svamp, og rådede mig til at gå på 5 dages diæten, som hun har skrevet en bog om. Jeg var bestemt klar over, at min kost skulle omlægges, så jeg gik i gang med 5 dages diæten.

Men desværre blev mine plamager værre og værre, havde dem nu over hele kroppen. Jeg havde ondt og feberen var tiltagende. Jeg blev indlagt på Marselisborg dermatologisk afdeling.

Deres konklusion var, at jeg havde Lupus. Ved samtalen, hvor jeg blev informeret, sagde lægen til mig: ”Du har trukket en nitte”, men vi skal nok hjælpe dig med medicin, så du får det bedre. Jeg blev herefter undersøgt og kigget på af rigtig mange læger.

Jeg fik prednisolon i lange baner, hydrocortison til smøring af huden og begge dele hjalp da også på huden. Jeg blev udskrevet igen, hvor jeg så skulle gå til kontrol på Medicinsk Dagafsnit, men jeg nåede ikke kontrollen, da huden igen var i udbrud, så jeg blev igen indlagt.

Jeg blev sat på Imurel, men dette måtte seponeres efter ca. 1 måned, da mine levertal var tårnhøje. Så igen tilbage på prednisolon i lange baner, 40 mg. dagligt og masser af hydrocortison creme. Jeg fik foretaget MR scanning af hjernen, og fik den besked, at min tidligere blodprop var udløst af Lupus. Jeg var nu SLE patient. Jeg har aldrig i mit liv oplevet så mange smerter, min hud var angrebet over hele kroppen. Var så træt og ked af det. Jeg fik bestemt alt det smertestillende, de turde give, og blev også tilbudt antidepressiv medicin, som jeg dog takkede nej til. Alle var så omsorgsfulde. Inden nedtrapningen af prednisolon, fik jeg Imurel, hvilket jeg blev alment endnu dårligere af, så dette blev seponeret. Herefter fik jeg cellcept, hvor jeg kun havde bivirkningerne; men ingen bedring. Jeg prøvede at tale med dem om mine tanker om 5 dags diæten, men de var ikke lydhøre.

Jeg valgte selv at få lavet en fødevaretest mellem de mange indlæggelser, men grundet de mange indlæggelser, kunne jeg ikke følge min diæt. Når jeg var hjemme, var jeg på diæten og fik det lidt bedre. Jeg var stadig afhængig af prednisolon, så i april 2010 kom jeg i Thalidomid behandling. Men bivirkningerne var store. Jeg fik tilbagefald af symptomerne fra blodproppen, og blev igen indlagt på Medicinsk Dagafsnit.

Talen var igen svær og gangen meget usikker, så Thalidomid behandlingen blev straks stoppet. Jeg var efterhånden en faglig udfordring for dem. Jeg kom nu i Methotrexat injektionsbehandling. Det var den medicin, der gav mig de færreste bivirkning i huden, men trætheden var meget voldsom. Jeg passede mit job, så godt jeg formåede og takket være dejlige kollegaer, lykkedes det mig at minimere mine fraværsdage.

Et bedre liv

Inge kan igen nyde et medicinfrit liv

Når jeg kom hjem, lavede jeg stort set ikke andet end at sove. Uden min elskede familie og pragtfulde vedholdende venner, ved jeg ikke, hvad jeg skulle have gjort. Det meste af 2011 og et godt stykke af 2012 handlede mit liv om at komme igennem dagene. Det var hårdt.

Men sidst i 2012 tog jeg en beslutning, da jeg ønskede mit liv anderledes. Jeg gik igen på 5 dags diæten, har fulgt den lige siden, tager Kombucha hver dag, og behandler mig selv med akupunktur/ farver og frekvenser, som jeg har lært af Anne Marie Vester.

Jeg er fuldstændig medicinfri, fri for hydrocortison creme, der er udskiftet med dermaOxy.

Jeg har igen så meget energi og glæde i mit liv. Ud over mit fuldtidsjob, har jeg min lille akupunkturklinik. Akupunkturgården Haldrup er åben 4 timer hver dag i ugens 6 dage. Jeg har så meget godt, jeg skal have indhentet. Mit håb er, at jeg kan hjælpe andre i min lille klinik, fortsætte med at dygtiggøre mig med løbende kurser i akupunktur.

Jeg ønsker igen at kunne være rigtig meget for min elskede familie, mine pragtfulde venner og mine dejlige kollegaer. Jeg har stadig stor respekt for den konventionelle behandlingsform. Jeg tror på, at den kan komplimentere den alternative behandlingsform. Håber min solskinshistorie kan hjælpe andre.

Mit råd er: ”Vær tro mod dig selv, og følg dette, uanset hvad andre siger.” Jeg har lært så meget om mig selv, kost og akupunktur. Jeg har fået mit liv tilbage.

Jeg er Anne Marie Vester, Raphael Nogier og Lars Sandrini dybt taknemmelige.

OBS: Inge er oprettet på BetterWing som behandler, du kan se hendes profil her – Akupunkturgården Haldrup

Tak fordi du læste med. Hvis du kunne lide denne artikel, og vil have besked, når der kommer nye artikler eller indlæg på BetterWing, så opret dig gratis og uforpligtende som bruger – Klik her for at tilmelde dig som bruger, eller som behandler – Klik her for at tilmelde dig som behandler.

Denne artikel er skrevet af Inge Vibeke Eskholm

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *