Valnødder kan hjælpe med at forhindre tyktarmskræft

Et team af forskere fra UConn Health og The Jackson Laboratory for Genomic Medicine har fundet ud af, at ved at spise valnødder kan man reducere ens risiko for at få tyktarmskræft. Forskningen er bragt i en rapport fra Cancer Prevention Research.

I undersøgelsen udviklede mus, der blev fodret med valnødder (i alt 7 procent til 10,5 procent af deres samlede kalorieindtag) færre tilfælde af tyktarmskræft.

7 til 10,5 procent af det daglige totale kalorieindtag fra valnødder svarer til, at et menneske spiser omkring 28 gram valnødder hver dag.

“Vores resultater viser for første gang, at valnødder kan reducere udviklingen af tyktarmstumorer,” siger Daniel W. Rosenberg fra UConn Health og ledende forsker på studiet.

“Der er indsamlet beviser for, at valnødder giver en række sundhedsmæssige fordele bl.a. mod kræft. Denne undersøgelse viser også, at valnødder kan fungere probiotisk ved at gøre tarmen sundere, hvilket igen giver beskyttelse mod tyktarmstumorer.”

Valnødder indeholder flere polyumættede fedtsyrer end de fleste andre trænødder. De indeholder også betydelige mængder af E-vitamin.

“Men det er nok nærmere hele valnødden og sammensætningen af de forskellige stoffer i nødden, der giver de sundhedsmæssige fordele mod tyktarmskræft, den tredje mest almindelige kræftform i verden,” siger Kim Krieger fra UConn Communications.

“Andre undersøgelser har vist lovende resultater, der indikerer at valnødder kan forebygge sygdomme, der er forbundet med kost og livsstil herunder hjertesygdomme, diabetes og neurologiske lidelser.”

Kilde:
http://www.medicalnewstoday.com

Vi er meget glade for, at du læser med på vores blog. Hvis du løbende vil informeres, om hvad der sker på bloggen så meld dig til vores nyhedsbrev.

Dette indlæg er lavet af Kasper Valentin.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *